Tatlıyı kim sevmez ki!.. Çok zararlı olduğunu biliyor ama hala yemeye devam ediyorsunuz değil mi? Vücudumuza ses verirsek çok fazla şeker yediğinizi anlayacaksınız. İşte çok fazla şeker yediğinizin 6 göstergesi…
Şeker günümüzün uyuşturucusu… Sadece tatlılarda değil artık pek çok gıda ürününün içinde mevcut. Makarna sosu, et ürünleri, ekmek gibi beklemediğiniz ürünlerin içinde bile şeker var. Ve fazla şeker yemek insan vücudunu olumsuz etkiliyor. İşte çok fazla şeker yediğinizin 6 göstergesi…
1. Dalgınlık
Dalgın mısınız? Konsantre olmakta ya da bazı şeyleri hatırlamakta zorluk mu çekiyorsunuz? Kafanız mı karışık. Bunun sebebi kan şekeri seviyenizin artması olabilir. Tatlıyı ve basit karbonhidratları kesip kendinizi bir kez daha gözden geçirin. Çok büyük bir ihtimalle beyninizdeki sis perdesi dağılacaktır.
2. Baş ağrısı
Kan şekeri seviyesinin yükselmesi, beyninizdeki kan damarlarının genişlemesini sağlar. Bu da baş ağrısına sebep olur. Daha az şeker yemek, baş ağrınızı azaltır ve hatta ağrılarınız tamamen geçebilir. Hangisini tercih edersiniz? Tatlıyı mı baş ağrısını mı?
3. Sindirim sorunları
Şeker bakımından zengin olan yiyecekler bağırsak floranızı bozar. İyi bakterilerin yok olmasına kötü bakterilerin artmasına sebep olur. Sindiriminiz bozulur ve bu da kabızlık, gaz, şişkinlik ve IBS gibi semptomlara neden olur. Tatlı yemeyi bir kez daha düşünün deriz.
4. Ruh hali dalgalanması
Kan şekeri seviyeleriniz yüksek şeker alımı nedeniyle sürekli yükselip alçalırsa, endişe veya depresyon hissi yaşamanız çok doğaldır. Kan şekeriniz tavan yaptığında depresyon hissi, dip yaptığında aşırı sinirli olabilirsiniz. İki zirve arasındaysa hep gerginlik hissedersiniz. Bu da şeker yemenin bedeli işte!
5. Halsiz hissetmek
Kan şekeri seviyeleriniz enerji seviyenizi yönetir. Şeker bakımından zengin olan ve boş kalorilerden oluşan bir diyet otomatik olarak enerji seviyenizin hızla yükseltip aynı hızla düşürecektir. Kan şekeriniz düştüğünde kendinizi halsiz hissedersiniz.
6. Sivilceler artar
Çok fazla şeker yerseniz cildinizdeki sivilcelerle baş edemezsiniz. Şeker, sebum üretiminde artışa ve dolayısıyla aknelere yol açabilir.