Evimizin girişi temizse insanın içi açılıyor değil mi? O zaman baştan başlayalım: Çelik kapı nasıl temizlenir?
Çelik kapıların temizliği diğer kapılara oranla nispeten kolaydır. Ancak dikkat edilmesi gereken tek şey kullanacağımız temizlik malzemelerinin kapımıza zarar vermemesidir.
Temizliğe başlamadan önce kapının üzerindeki tozu, kiri, örümcek ağlarını süpürmeyi unutmayın.
Bulaşık Deterjanı ya da Arap Sabunu ile Çelik Kapı Temizliği
Çelik kapıları temizlemek için en kolay yol evdeki bulaşık deterjanı ya da arap sabunudur. Bulaşık deterjanı ya da arap sabununu ılık suyun içerisine bir miktar koyun ve tercihen mikrofiber bir bezle kapıyı silin. Kapının kilidini silmeyi unutmayın. Temizlik bittikten sonra özellikle kilitleri kurulamayı unutmayın.
Sirkeli Su ile Çelik Kapı Temizliği
Üzerinde leke olmayan çelik kapınızı sirkeli su ile rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Temizlik sonrasında durulayın ve sonrasında kurulamayı ihmal etmeyin.
Çelik kapılarda çamaşır suyu ve diğer kimyasal malzemeler kullanmaktan kaçının.
Çelik kapınızı düzenli aralıklarla temizlerseniz ömrü çok uzun olacaktır.
Çelik Kapı Bakımı Nasıl Yapılır?
Ara ara çelik kapınıza bakım yapmak ömrünü uzatmak için gereklidir. Kapının menteşelerini makine yağı ile yağlayabilirsiniz. Makine yağı bulamadığınız durumlarda zeytinyağı ile yağlayabilirsiniz.
Kapının içindeki plastik donanımları ılık deterjanlı su ile silmeniz yeterli.
Kapının sağlıklı ve sorunsuz çalışması ve kapanması için contaları/ fitillerin sağlam olmasına özen gösterin. Yırtılmışsa kolayca değiştirebilirsiniz.
Metal kısmında boya kabarması var ise orayı öncelikle zımparayla temizleyip üzerini boyamanız gerekiyor. Eğer bunları yapmadan ıslak bezle silmeye devam ederseniz kapınız paslanacaktır.
Kapınız çizilirse hemen müdahale edin ve üzerini zımparalayıp aynı renkle boyayabilirsiniz. Evde boya yoksa küçük alanlar için uygun renkte bir oje kullanabilirsiniz. Böylece paslanmasını önlersiniz.
kesinlikle ıslak bezle silmeyin. Kabaran kısmı zımpara ile temizleyin. Pas ve boyayı temizledikten sonra uygun boya ile boyayın. Boya kabarması yada küçük paslanmaları ihmal etmeyin. Çizikler içinde bu hassasiyette olun, çizik üzerini uygun renkte boya ile boyayın. Hemen müdahale edin, aksi taktirde, her temizlikte o kısımlardan paslanma artarak devam edecektir. Bunun önüne geçmek için erken müdahale şart. Kolay gelsin.