Suya Karbonat Atmayın, Hiçbir Faydası Yok!


Suya Karbonat Atmayın

Son yıllarda suyu alkali hale getirmek için içine karbonat atıp içmek moda haline geldi. Bu şekilde içilen suyun zayıflattığına inanılıyor ama Dr. Ümit Aktaş “Suya karbonat atmayın” diyor. 

ALKALİ HALE GETİRMEK İÇİN SUYA KARBONAT ATMAYIN

Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Ümit Aktaş suyun vücudumuzun temel ihtiyacı olduğunu ancak alkali hale getirmek için içeriğini değiştirmeye gerek olmadığını söyledi. “Bizim kaynak sularımızın hemen hemen hepsi alkali sudur” diyen Aktaş “Suyun içine ayrıca karbonat koyup, içine bir şeyler damlatıp alkali yapmanız gerek yok.” diye uyardı.  İnsanoğlunundaki tamponat sisteminin kanın alkali ve asit değerini ayarlamak için çalıştığını belirten ünlü doktor “Vücut öyle dikkatli çalışır ki bir çay kaşığı karbonatla ayarlanabilecek bir sistem değildir. İnsan vücudu son derece dengeli bir mekanizmadır. Siz doğru beslerseniz, doğru su içirirseniz sağlıklı bir şekilde geri dönüş yapar.” diye konuştu.

Suya Karbonat AtmayınGÜNDE KAÇ BARDAK SU İÇMELİ?

Dr. Ümit Aktaş “Günde kaç bardak su içmeli?” sorusuna da “Her bünyenin su ihtiyacı farklıdır. Hiç kimse bir diğerinin aynı değildir. İnsanlar kendi ihtiyaçlarına göre su içmeliler. İdrar rengi su rengi olmalıdır. İdrar rengi koyu renk ise yeteri kadar su içmiyorsunuz demektir. İdrar rengi su rengi olana kadar su içilmeli” diye cevap verdi.

SUSUZLUK HİSSETMEYENLER NE YAPMALI?

Gün içerisinde susuzluk hissetmediğini söyleyen ve bu nedenle su içmeyenlere “Günde 1 bardak su insan sağlığı için yeterli değildir. Zaten günde 1 bardak su içenler de sağlıklı yaşayamazlar ama başlarına gelen sağlık problemlerini susuz kalmalarına bağlamazlar.” diye konuştu. Bu sorunun önüne geçmek için de susuzluk hissetmeyenlere saatte 1 bardak su içmelerini tavsiye etti. Aktaş “Su içmeyi sevmeyenler suyu tatlandırabilir. Sevdikleri bitkilerle bir içecek haline getirebilirler. Örneğin taze nane, tarçın, zencefil gibi bitkiler koyarak daha lezzetli olmasını sağlayabilirler.” diye öneride bulundu.  ”

“ÇAY KAHVE İDRAR SÖKTÜRÜCÜDÜR, SUYUN YERİNİ TUTMAZ”

Çay ve kahve gibi içeceklerin suyun yerini tutmadığını söyleyen Dr. Aktaş, “Bu içecekler diüretik yani vücuttan su attıran, idrar söktürücü içeceklerdir. Dolayısıyla vücudun daha susuz kalmasına neden olurlar. Su yerine geçmez. Dolayısıyla su dengeli su tüketilmesi gerekmektedir” dedi.


Pemmbe

Pemmbe.com 2015 yılından bu yana yayında olan moda, güzellik, sağlıklı yaşam, aile, çocuk, kültür-sanat, eğlence, ilişkiler, kariyer gibi kadınları ilgilendiren konular yer alıyor.