Hasır eşyalar gerek iç gerek dış dekorasyonda sıklıkla kullanılan önemli bir parçadır. Ancak kirlendiler mi temizlemek zorludur.
Hasır, düzenli olarak temizlenmezse, örgülerine tozu hapseder ve kirler içine yapışır. Tüm hasır eşyalar aynı malzemeden yapılmamasına rağmen, birçoğu suya karşı hassastır. Oysa uzun süre bekletmediğiniz sürece sabunlu suyla temizleyebilirsiniz. Kullanışlı hasır eşyalarınızı temizlemek sandığınızdan kolay!
TOZUNU ALIRKEN
Her şeyden önce toz almayı unutmamalısınız. Yumuşak veya mikrofiber bir toz bezi ile düzenli olarak hasır eşyaların üzerinden geçerseniz büyük fark yaratırsınız. Uzun süredir toz birikmiş ve kalın hale gelmişse, küçük, yumuşak başlı bir boya fırçası kullanın; hasırın örgülerindeki çatlaklardan kiri çıkarmak için eski bir diş fırçasına başvurun.
Hasır mobilyalarınızı elektrik süpürgenizin fırça başlığı ile düzenli olarak temizleyin, hasara neden olmamak için çekim gücünü en düşük seviyeye ayarlayın.
SU VE SABUN KULLANMALI MI?
Bahçede duran hasır mobilyalarınız için sabunlu suya batırılmış bir sünger kullanın. Kuş pislikleri gibi sert lekeleri ovun. Sonrasında hortumla durulayabilirsiniz. Sepetlerinizi ise lavaboda ya da küvette ılık ve sabunlu suya batırın. Hasır sepetin suyu çekmemesi için uzun süre bekletmeyin, bir kaç dakika sonra çıkartın. Israrcı kir ve tozlardan tamamen kurtulmak için yumuşak bir bezle ovalayıp yine suya sokun. Güneş alan bir yerde kurumaya bırakın.
DOĞRU KULLANIMI
Tatlı hasır sepetlerinizin içine ne koyduğunuz çok önemli. Yiyecek depolayacaksınız plastik veya kağıt bir zemin koyun. Böylece yağ dökülürse hasır örgüler emmez ve koku sinmez. Yine koku ve akıntı sebebiyle parfum, sabun ve bitkisel yağları başka sepetlerde tutun.